Nen 3140 keuringen.

Logo

Volgens het Arbo besluit moet een arbeidsmiddel dat onderhevig is aan invloeden die leiden tot verslechtering gekeurd en zo nodig beproefd worden.In gewoon Nederlands betekent dat, dat elk apparaat dat gebruikt wordt en daardoor kan slijten gekeurd moet worden.

GeKoTec verricht Keuringen aan elektrisch handgereedschap en verplaatsbare machines. Dit kan bij u op locatie zodat uw medewerkers het gereedschap niet lang hoeven te missen. Tevens is het bij GeKoTec mogelijk om de keuringen in de avonduren en in het weekeinde plaats te laten vinden.

De keuring bestaat uit een visuele keuring en een controle door meting conform NEN 3140.

NEN geel

NEN 3140 logo

Bij visuele keuring wordt bijvoorbeeld nagegaan of de aansluitleidingen, de uitwendige onderdelen en het besturingsmechanisme in orde zijn.Bij de controle door meting wordt onder meer de isolatieweerstand en de lekstroom gemeten.

Goedgekeurd gereedschap wordt voorzien van een unieke code en van een “geldig tot” sticker. U ontvangt een overzicht van al uw gekeurde machines zodat u aan kunt tonen dat uw gereedschap gekeurd is en wanneer de volgende keuring weer plaats moet vinden.

 

GeKoTec zelf neemt dan enkele weken voor het verstrijken van deze datum met u contact op om een afspraak te maken voor herkeuring.